Informatie voor scholen

Kaarten actie school

 

“Samen bouwen aan een betere toekomst, voor jou en voor mij!”

 

Stichting Hope of the Nations bouwt een school in Oeganda en wil uw school graag uitnodigen om samen met u te bouwen aan de levens van jonge kinderen zowel hier in Nederland als in Oeganda. Hope of the Nations is al sinds 2009 actief in Oeganda om jonge mensen en kinderen uit zicht te geven op een betere toekomst. We zien het betrekken van jongemensen bij onze projecten als een mooie uitdaging. En daarom doen wij het anders, we doen het samen! Graag wil ik u vragen deze informatie eens door te lezen en te ontdekken wat de mogelijkheden zijn voor u als school.

“Kaarten verkopen met de hele school voor een school project in Oeganda, en een project voor uw eigen schoolplein”

De bovenstaande slogan is maar een voorbeeld. Maar zou het niet geweldig zijn om geld in te zamelen voor uw school en voor een school in Oeganda?

Welke antwoorden vind u verder in deze brief

 1. Hoe werkt het?

 2. Wat levert het op?

 3. Hoe motiveren wij leerlingen?

 4. Welke verkoopmethoden zijn er mogelijk?

 5. Waarom is dit een succesvolle verkoopactie?

 6. Waarom is deze actie ook geschikt voor het VMBO onderwijs?

 7. Kan ik deze actie ook gebruiken voor een andere instelling?

We hopen met beantwoorden van boven genoemde vragen een goed beeld te geven van de mogelijk heden en kansen voor uw school of instelling. Als voorbeeld hebben we onze kaart verkoop genomen, maar er zijn natuurlijk tal van mogelijkheden van oliebollen met de jaar wisseling tot paaseitjes met de passen. We zijn ons bewust dat deze brief niet alle informatie bevat die u wellicht nodig heeft, daar om zijn we ook van graag bereid uw vragen naar aanleiding van dit schrijven te beantwoorden. U kunt ons mailen of schrijven maar ook een persoonlijk gesprek behoord tot de mogelijkheden.

 

Hoe werkt het?

De school kiest een doel uit, bijvoorbeeld een opknapbeurt van het schoolplein, een nieuwe beamer of waar dan ook maar fondsen voor nodig zijn. Samen met het project van st. Hope of the Nations wordt er een verkoopplan gemaakt.

Stichting Hope of the Nations heeft een kaarten set van 8 hoogwaardige ansichtkaarten geselecteerd met opdrukken met verschillende thema teksten. Zoals Feest, jarig, samen, gemis, op verzoek kunnen wij u een proef setje toe zenden (tegen betaling van de verzend kosten).

Op de voorkant staat het fullcolour afbeelding en afgewerkt met een matlaklaag. De achter zijde is standard voorzien van adres lijnen, een postzegelframe, auteur van de foto en het logo en URL van de stichting Hope of the Nations. Optioneel is er de mogelijkheid om er gegevens van uw school of vereniging op te plaatsen.

Optioneel is het ook mogelijk om maat werk te leveren denk hier bij aan het zelf aanleveren van de afbeeldingen op de voorzijde. Maat werk is mogelijk van af 1000 sets per order.

Wat levert het op?

Het zou mooi zijn als de hele school wordt betrokken bij het project, uit eindelijk hebben alle leerlingen profijt als de school een extraatje ontvangt en ook nog even in het zonnetje wordt gezet in bijvoorbeeld de Krant of op het internet met een mooie slogan.

Onderstaand de getallen:

De 8 fullcolour ansichtkaarten van 105 x 145 mm. Met op de voorkant een fullcolour foto afgedrukt en is afgewerkt met een matte dispersielaklaag (Opties: een hoogglanzende UV-laklaag. Aan de achterkant uw tekst/logo in zwart/wit afgedrukt samen met de mogelijkheid om de adresgegevens neer te zetten). De kaarten zitten verpakt per 8 ansichtkaarten in een transparant zakje.

 

Aantal setjes 

Inkoopprijs 

Inkoopprijs 

Verkoopprijs 

Opbrengst 

Winst per- 

van 8 stuks 

Totaal 

per set 

per set 

 

centage  % 

250

€     1.000,00

€         4,00

€           5,00

€       250,00

20%

500

€     1.250,00

€         2,50

€           3,50

€       500,00

29%

750

€     1.590,00

€         2,12

€           3,00

€       660,00

29%

1000

€     2.100,00

€         2,10

€           3,00

€       900,00

30%

1250

€     2.500,00

€         2,00

€           3,00

€     1.250,00

33%

1500

€     2.900,00

€         1,93

€           3,00

€     1.600,00

36%

2000

€     3.500,00

€         1,75

€           3,00

€     2.500,00

42%

2500

€     4.000,00

€         1,60

€           3,00

€     3.500,00

47%

5000

€     7.500,00

€         1,50

€           3,00

€     7.500,00

50%

10000

€ 14.000,00

€         1,40

€           3,00

€   16.000,00

53%

 

 

De adviesverkoopprijs is aan de lage kant gehouden! U mag natuurlijk zelf uw verkoopprijs bepalen want € 3,50 voor 8 mooi ontworpen kaarten is weinig geld. Meestal worden de 8 ansichtkaarten aangeboden tussen de € 4,00 en € 6,00 per setje.

In voorgaande berekeningen is er van uit gegaan dat de school ook een opbrengst verwacht. Het zou natuurlijk geweldig zijn wanneer de school hier van een deel af zou staan aan het project van Hope of the Nations. In bovenstaande kost prij is er een klein deel gereserveerd voor Hope of the Nations. U als school mag dat natuurlijk verhogen. Ook kunt u de kostprijs om zo meer setjes te verkopen. Maar zoals reeds eerder vermeld hebben we al een vrij lage (advies) verkoopprijs gehanteerd.

De prijzen zijn inclusief 21% BTW en franco huis Nederland en inclusief alle kosten voor drukwerk en voorbereiding. Prijzen en staffelkortingsprijzen zijn gebaseerd bij afname van de vermelde standaard sets per order. De minimale hoeveelheid bij de ansichtkaarten is 250 setjes. Meerprijs maatwerk 15% op de vermelde inkoopprijzen en van af 1000 sets en meer.

Ook kunt u het aantal kaarten per set aan uw eigen wensen aanpassen. Deel hiervoor de inkoopprijs per set door 8 en vermenigvuldig de uitkomst met het aantal gewenste kaarten. Wilt u bijvoorbeeld 250 setjes met 6 ansichtkaarten. (€ 4,00/8 x 6 = € 3,00 per set)

Hoe motiveren wij leerlingen?

Door de jaren lange ervaring met scholen en leerlinge weten wij als geen ander de leerlingen te motiveren om samen met ons de actie tot een succes te maken. Wij doen dit door tal van mogelijkheden. Om er maar een paar te noemen: leerlingen maken kans om mee te gaan naar Oeganda (min leeftijd 14 jaar). Maar ook stellen wij leuke presentjes ter beschikking zoals tablet’s, foto camera’s en nog vele andere gadgets. Ook zijn schoolreisje op project basis mogelijk heden denk bijvoorbeeld aan klein Afrika of andere gerelateerde workshops op locatie.

Welke verkoopmethoden zijn er mogelijk?

1. De leerlingen gaan met behulp van gratis fullcolour intekenlijsten proberen zoveel mogelijk setjes met kaarten te verkopen. Op de voorkant van deze verkooplijsten staan de 8 foto’s / kunstwerken afgebeeld en op de achterkant kunnen de kopers hun adresgegevens invullen en aangeven hoeveel setjes ze willen hebben. Hiervoor krijgen de leerlingen 2-3 weken de tijd om zoveel mogelijk setjes te verkopen. De verkoopactie moet niet te lang duren om iedereen gemotiveerd en enthousiast te houden.

2. U besteld minimaal 250 setjes met 8 om direct te kunnen verkopen. Het "nadeel" is dat de meeste leerlingen veel meer willen en kunnen verkopen dan 4 setjes, waardoor de winst veel hoger kan uitvallen.

3. Natuurlijk kunt u ook beide verkoopmethodes combineren. U bestelt voor iedere leerling 2-4 setjes met kaarten en iedere leerling krijgt hier gelijk een gratis fullcolour intekenlijst bij. Hiermee verkoopt u de meeste setjes kaarten!

4. Verder is het mogelijk de setjes met kaarten te verkopen via een eenmalige automatische incasso. Neem hiervoor contact op met Mv. J.G. Lodewijk (038-3327232 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) over de mogelijkheden.

 

Waarom is dit een succesvolle verkoopactie?  

 • U heeft met deze kaartenactie een uniek verkoopartikel met een hoge winstmarge.

 • Meer gemotiveerde leerlingen of leden, door eigen gemaakte afbeeldingen op de voorzijde van de kaarten(optioneel maatwerk heeft een meerprijs)

 • Wij regelen verder alles en ondersteunen de verkoopactie met gratis verkooplijsten, posters, voorbeeld brieven, stappenplan en meer.

 • 100% donatie percentage

 • Uw school en de Stichting Hope of the Nations zijn beide non-profit organisaties. Dus 100% gaat naar goede doelen.

 • Voor alle leerlingen en de school is het een leuk, creatief en leerzaam project wat ook nog een flinke som geld oplevert voor het gestelde doel.

 • Ook de verkoop in familie - en kennissenkring zal lopen als een trein.

 • Bovendien een grote opbrengst en een hoge winstmarge voor uw school of instelling van minimaal 20% tot wel 53%.

 • Zonder financieel risico. En betaling achteraf wanneer het geld binnen is.

 • Niet verkochte standaards sets (max 500sets) kunnen kosteloos retour, maat werk kan niet retour.

 • Ook zijn er mogelijkheden om deze kaarten sets huis aan huis te verkopen met gebruikmaking van een vergunning van de lokale overheid

 • Stichting Hope of the Nations vindt het belangrijk dat kinderen in Nederland zich bewust zijn van andere kinderen in tweede- en derde wereldlanden, landen waar andere leef omstandigheden zijn anders dan bij ons hier in Nederland. Daarom stelt Hope of the Nations 3 vlieg tickets naar Oeganda gratis ter beschikking wanneer er 10.000 kaarsets van 8 stuks worden verkocht door de leerlingen of leden van de vereniging of stichting. (vraag naar de voorwaarden).

 • Stichting Hope of the Nations heeft jaren ervaring met uitwisselingsprogramma’s tussen scholen onderling. Zowel in Nederland als ook in Oeganda. (Voor meer informatie neem contact op met Dhr. M.F. Lodewijk)

 

Geschikt als lesprogramma voor het VMBO onderwijs.

Een lesprogramma over bijvoorbeeld ontwikkelingshulp met als afsluiting een kaarten verkoopactie voor het goede doel kan erg leuk en leerzaam zijn.

Maak een platte collage of tekening over een ontwerp wat met kinderen in ontwikkelingslanden te maken heeft. Als voorbeelden kunnen (drink)water, onderwijs, straatkinderen, oorlogskinderen, gezondheidszorg, voeding en kinderarbeid gebruikt worden.

Hier kan een compleet lesprogramma over gemaakt worden. Om het project af te ronden maakt Hope of the Nations van de gemaakte werkstukken setjes ansichtkaarten. Of er kan gebruik gemaakt worden van de standaard kaart sets van Hope of the Nations. De kaarten kunnen de leerlingen in familie- en kennissenkring gaan verkopen. De opbrengst komt ten goede aan het gekozen doel. Minimaal 20% tot 60% gaat naar het goede doel (uw instelling en stichting Hope of the Nations).

Maak tekeningen of een platte collage om voor dit doel geld in te zamelen met zelf gemaakte ansichtkaarten. Mogelijkheden voor een originele verkoopactie genoeg.

 

Hebt u vragen of opmerkingen of heeft u andere ideeën, neem gerust contact met ons op.

M.F. Lodewijk

Voorzitter Stichting Hope of the Nations