ANBI

Introductie ANBI

Stichting Hope of the Nations heeft een ANBI status.
Op deze pagina vind u aanvullende informatie over onze ANBI status en over de belastingdienst. 

Voor de verslaglegging van onze activiteiten verwijzen wij u graag naar onze nieuws pagina's. Daar vind u al onze activiteiten beschreven.
Klik hier om naar onze nieuws pagina's te gaan.

De Doelstelling

Ons hoofddoel is dat weeskinderen in ontwikkelingslanden zelfvoorzienend worden en een zo zelfstandig mogelijk leven krijgen waarin zij zich ontwikkelen naar volwassenheid in de breedste zin van het woord en zich kunnen voorzien in hun levensonderhoud. Onze hulp richt zich op huisvesting, onderwijs, medische zorg en technische ontwikkeling maar ook geestelijke ontwikkeling gebaseerd op de Bijbelse principes.  Daarnaast willen wij projecten stimuleren op het gebied van landbouw, productie en handel.

Het bestuur van de stichting 'Hope Of The Nations' schept een organisatorisch kader waarin de vrijwilligers hun werk kunnen doen. De stichting 'Hope Of The Nations' wordt geleid door een bestuur bestaande uit een voorzitter, secretaris en een penningmeester en de initiators.

Ook ondersteunen we initiatieven uit het weeshuis om zelf een deel van de kosten te kunnen dragen.

De stichting heeft tevens tot doel ook de plaatselijke (kerkelijke & sociale) gemeenschap in haar projecten te betrekken in de breedste zin van het woord.

Dit alles zowel in grootschalige projecten als in kleinschalige projecten, maar altijd op een persoonsgerichte en directe manier. In een vervolgstadium kan het project worden uitgebreid naar andere regio’s in ontwikkelingslanden.

Nieuws Belastingdienst

19-07-2013

Vanaf 1 januari 2014 gelden er nieuwe regels voor algemeen nut beogende instellingen (ANBI's). Zij moeten vanaf die datum een aantal gegevens op een eigen internetsite publiceren. Ook publiceert de Belastingdienst vanaf die datum een aantal extra gegevens op zijn internetsite.

Lees meer: Nieuws Belastingdienst

Beloningsbeleid

Het beloningsbeleid binnen Stichting Hope of the Nations is als volgt:
Bestuurders hebben de mogelijkheid om reeel gemaakte kosten te declareren. Bestuurders ontvangen geen salaris.
Werknemers ontvangen een beloning volgens de wettelijke regels. Hope of the Nations heeft op dit moment geen werknemers in dienst in de zin van het beloningsbeleid.

 

 

Gegevens Instelling volgens ANBI regels

Hope of the Nations  

Adres:  Hogeweg 16D Kamperveen 8278 BC The Netherlands

E-mail:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Telefoon:  0031-383327232

Fax:  0031-877841484

Mobiel:  0031-646294852

Lees meer: Gegevens Instelling volgens ANBI regels

Overeenkomst periodieke giften

Wilt u een periodieke gift doen aan Stichting Hope of the Nations? Als uw periodieke gift voldoet aan een aantal voorwaarden, kunt u deze aftrekken in uw aangifte inkomstenbelasting. Er moet dan wel eerst een schriftelijke overeenkomst zijn opgemaakt tussen u en ons.

 

Lees meer: Overeenkomst periodieke giften